HTML

Kékesi Márton

Kékesi Márton a Kisgazda Polgári Egyesület-KPE fővárosi elnökének személyes blog oldala.

Friss topikok

2010.06.23. 15:46 Kisgazda

Ismét Turi-Kovács Bélát választották elnökké

A Kisgazda Polgári Egyesület és a Kisgazda Polgári Szövetségpárt 2010. június 19-én szombaton Országos Gyűlést tartott.

A KPE-KPSZ tisztújító Országos Gyűlésén ismét dr. Turi-Kovács Bélát választották elnöknek, egyhangúan, ellenszavazat és tartózkodás nélkül. Az elnökség további tagjai Hanó Miklós országgyűlési képviselő, Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő, Kékesi Márton, Papp Tamás megyei közgyűlési képviselő, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, dr. Szigethy András, Valiczkó Mihály megyei közgyűlési képviselő és Vincze László országgyűlési képviselő lettek.

Turi-Kovács Béla az országos gyűlés után tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a KPE és a KPSZ Párt szorosan együttműködik, ennek jegyében a két elnökség azonos személyekből áll.

A régi-új elnök hangsúlyozta, hogy jelenleg a KPSZ és a KPE számít az egyetlen olyan kisgazda erőnek, amely parlamenti képviselettel rendelkezik. A Fidesz Frakcióban helyet foglaló kisgazda képviselők eddig is és a jövőben is képviselték, illetve képviselik a száz éves kisgazda értékeket és hagyományokat, hangsúlyosan nép-nemzeti elkötelezettséggel.

Kitért arra is, hogy KPE-KPSZ tartja magát ahhoz a vidéket, mezőgazdaságot és környezetvédelmet magába foglaló egységes programhoz, amelynek az elkészítésében a kisgazdák is részt vettek.
Kijelentette, hogy egyetértenek Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elképzeléseivel, amelyek szerint a következőkben egy egységként kívánja kezelni a mezőgazdaság, a környezetvédelem és a vidék ügyeit.

Az önkormányzati választásokon kisgazda kötődésű polgármestereket- és önkormányzati képviselőjelölteket kívánnak indítani, a szövetségeseikkel közösen.

A Kisgazdák részt kívánnak venni a földre vonatkozó törvények megújításában, érvényesíteni kívánják a kis és középbirtok megerősítését, továbbá az EU támogatások, hazai források felhasználását széles körben biztosítani kívánják új munkahelyek létrehozására.

Dr. Simon Miklós külön hangsúlyozta, hogy az elkövetkező időszakban a Kisgazdák közreműködnek abban, hogy az alternatív energia források megteremtése és felhasználása hatékonyabban jelenjen meg a vidékfejlesztés során, különösen fontosnak tartja, hogy a kis és közepes méretű települések önkormányzatai az eddiginél erőteljesebben támogassák a zöld energia elterjedését.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kekesimarton.blog.hu/api/trackback/id/tr392104171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása