HTML

Kékesi Márton

Kékesi Márton a Kisgazda Polgári Egyesület-KPE fővárosi elnökének személyes blog oldala.

Friss topikok

2010.03.29. 20:50 Kisgazda

Élő Energia 2010 - Kerekegyháza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rendezvénysorozat Bács-Kiskun megyei konferenciája 2010. március 25-én került megrendezésre.

A konferencián elsőként Dr. Kelemen Márk Kerekegyháza Város polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Bohoczky Ferenc a Magyar Tudományos Akadémia Megújuló Energiák Albizottság tagja a Megújuló energiaforrások hasznosításának lehetőségeiről beszélt, majd Dr. Hajdú József Országos Bioenergetikai Kutató Központ Zrt. igazgatója tartott előadást "A biomassza, mint energiaforrás" címmel.
Ezután Prof. Dr. Göőz Lajos a Nyíregyházi Főiskola tanára a földhő hasznosításának újabb eredményeiről számolt be. Szikszai Attila a Prímagáz Zrt. kereskedelemfejlesztési főmunkatársa az Príma Energiát mutatta be, amely elkötelezett a megújuló energiák iránt.. Pearl Eran ügyvezető, a Chromagen országos képviselője a solar rendszer működési elveit ismertette. Alföldy-Boruss Márk okleveles közgazdász, a Thonauer Kft.területi képviselője a biomassza fűtés gyakorlati lehetőségeit tárta fel előadásában.
Tímár Lajos geotermikus energetikai szakértő, a Vidékfejlesztési Szaktanácsadók Országos Szövetsége Dél-dunántúli Régiójának elnöke az energiaköltség csökkentő beruházásokra, pályázati lehetőségekre hívta fel a figyelmet.
Kékesi Márton a Nagyréti Erdei Iskola Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke az energiaellátás biztonságát részletezte.
Takács István KPE településfejlesztési tanácsadó az önkormányzatok energetikai függetlenségének esélyeit boncolgatta.
A hangosításhoz az áramot szó szerint élő energia szolgáltatta, a Bringa Erőmű, vagyis Apáti Zoltán és Bisztrai György a konferencia teljes időtartama alatt- több mint négy órán keresztül hajtották áramtermelő biciklijüket. Köszönjük fáradozásukat!

A március 26-i zártkörű nyíregyházi konferencia után a sorozat tavaszi körútjának következő állomása április 22-én Csongrád megyében lesz az MVM Paksi Atomerőmű, továbbá a Prímagáz, a Cromagen képviselője, a Pearl Enterprises Kft és a. Thonauer Kft támogatásának köszönhetően.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kekesimarton.blog.hu/api/trackback/id/tr42013920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása